Színjátszó társulatunk legújabb, készülő produkciója - Rudyard Kipling: A Dzsungel könyve saját adaptációban

Talán kevesen tudják, hogy a MIOK-ban amatőr színjátszó csoport is működik 2011 óta. Ez a kis csapat jelenlegi formájában 2015 óta áll fenn. Nagy Mária Tanárnő vezeti, töretlen elhivatottsággal az egyre bővülő, lelkes amatőr színjátszó csoportot. Eredményeink látványosak: óvodai szerepléssel kezdődött, majd ezt követően évről-évre több helyet felkerestünk. E közösség tehát mostanra kinőtte magát. Már több, mint egy „ iskolai színjátszó szakkör”. Igazi, sikeres társulattá kezd válni, mely gyakran elhagyja az iskola falait fellépései során. Így történt ez 2016-ban is, amikor karácsonyi szünet előtt Charles Dickens Karácsonyi ének című művével volt lehetőségük szó szerint „megidézni a karácsony szellemét”. Bár e mű esetében e kifejezés különös többlettartalommal bír, hiszen három szellemet is „életre kelthettünk” előadásaink során. Bár e sikerről írtunk már, mégis említésre méltónak érezzük, hiszen – talán részben ennek hatására – már a következő produkción „törjük a fejünket”. Jelen előadásunk még előkészületi fázisban van. Rudyard Kipling: A Dzsungel Könyve című műve alapján készült musicalt visszük színpadra. Tervünk e musical modernizált változatának bemutatása, mely az iskolai élet dzsungelébe kalauzolja el a nézőket. A szereplők kiválasztása megtörtént, első próbáink most zajlanak. Reméljük, e darab kapcsán is rövidesen jó hírekről számolhatunk be. Terveink közé tartozik, hogy ellátogatunk a következő helyszínekre: Őszi Napsugár Otthon Tagintézménye, Művészetek Háza, valamint általános iskolák, művelődési házak, és óvodák. Nagy álmunk válna valóra, ha egyszer a színházban is szerepelhetnénk.

Csoportunk tagjai: Nagy Mária (a csoport vezetője), Frigyik Szilveszter Egon, Kiss Mária, Dénes Dzsenifer, Jaczkó Andrea, Beregi Brigitta, Kovács Gábor, Miklósi Melinda, Korpás Nikolett, Turcsány Tímea, Borsodi Csilla Noémi, Henyecz Tamara.

Forrás: Dénes Dzsenifer, Borsodi Csilla Noémi

tarsulatIskolánk rendszerint minden évben megszervezi az évi karácsonyi műsorát, lassan már 6 éve, és most sem történt ez másképp. Idén is egy kis csoport alakult tanulóinkból. Charles Dickens : Karácsonyi ének c. darabját vittük színre, mely egy olyan emberről szól ki nem hisz a karácsony igazi szellemében és igen pórul jár, de a három szellem megjelenése után elkezd hinni. Az iskola tanulói szerették volna át adni a Karácsony örömét. Amelybe tartozik a szórakoztatás is. Elsőként egy iskolánkhoz közel álló szeretett alapítványnak, a Csilla Bárónő Szeretetotthonnak adtuk elő műsorunkat december 7-én, 9-én pedig egy igazi Mikulásos, éneklős és ajándékozós műsorral leptük meg a Miskolci Éltes Mátyás Óvodát. Majd 15-én Ezüsthíd Idősek Otthonában, 16-án az Aranykor Idősek Otthonában leptük meg az időseket, ahol nagy örömmel és teli szível fogadták műsorunkat. Ezzel a kezdeményezéssel szerettük volna elérni, hogy minél több gyereknek és idősnek szebbnél szebb és boldogabb karácsonya legyen, és reméljük, hogy ez sikerült is.
Köszönjük a részvételt: Frigyik Szilveszter Egon, Kiss Mária, Ankhelyi Csenge, Henyecz Tamara, Dénes Dzsenifer, Soltész Marcell, Miklósi Melinda, Balogh Adrienn, Jaczkó  Andrea, Kovács Gábor, Turcsány Tímea. Felkészítő tanárainknak: Nagy Mária, Illner Balázs. Akik még segítették a munkánkat: Hudák Andrea, Horváth Máté, Kalmár Zsuzsa.

Forrás: Dénes Dzsenifer