Szakképesítés megnevezése: Élelmiszer-, vegyiáru eladó

A szakképesítés OKJ száma: 31 341 01

A szakképesítés típusa: részszakképesítés

Szakmacsoport: Kereskedelem - marketing, üzleti adminisztráció

Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség, vagy iskolai előképzettség hiányában

Szakmai előképzettség: nincs

Előírt gyakorlat: nem

Pályaalkalmassági követelmények: nincs

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek

Szintvizsga: nincs

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: az első szakképzési évfolyamot követően 70 óra

Ágazati besorolás: Kereskedelem

Betölthető munkakörök: bolti eladó, élelmiszer és vegyiáru eladó, áruházi eladó, élelmiszer eladó

A szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Kiszolgálja és tájékoztatja a vásárlókat. Az eladásra kerülő áruk raktározásával, állagmegóvásával, értékesítésre történő előkészítésével, értékesítésével kapcsolatos feladatokat lát el.

Szakképesítés megnevezése: Konyhai kisegítő

A szakképesítés OKJ száma: 21 811 01

A szakképesítés típusa: részszakképesítés

Szakmacsoport: Vendéglátás - turisztika

Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség, vagy iskolai előképzettség hiányában

Szakmai előképzettség: nincs

Előírt gyakorlat: nem

Pályaalkalmassági követelmények: nincs

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek

Szintvizsga: nincs

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: az első szakképzési évfolyamot követően 70 óra

Ágazati besorolás: Vendéglátóipar

Betölthető munkakörök: konyhai kisegítő, konyhalány, konyhalegény, konyhai dolgozó, ételkiosztó

A szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Alapvető feladata a szakács munkájának segítése, kiegészítése. Munkaterülete a konyha és helyiségei. Előkészíti a tevékenységéhez szükséges helyiségeket, gépeket, eszközöket, anyagokat és gondoskodik tisztántartásukról. Fenntartja a konyha rendjét, takarít, mosogat. Előkészíti a nyersanyagokat és feldolgozott élelmiszereket.

Szakképesítés megnevezése: Kerékpárszerelő

A szakképesítés OKJ száma: 31 525 01

A szakképesítés típusa: részszakképesítés

Szakmacsoport: Közlekedés

Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség, vagy iskolai előképzettség hiányában

Szakmai előképzettség: nincs

Előírt gyakorlat: nem

Pályaalkalmassági követelmények: nincs

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek

Szintvizsga: nincs

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: az első szakképzési évfolyamot követően 70 óra

Ágazati besorolás: Közlekedésgépész

Betölthető munkakörök: Gépjármű - és motorkarbantartó, -javító, kerékpárszerelő

A szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Ellenőrzi, javítja, beállítja a kerékpárt és kiegészítőit. Műszaki állapotfelmérést végez, elvégzi a kerékpár időszakos szervizelését, felülvizsgálatát. Dokumentációt vezet, hatósági vizsgára felkészíti a kerékpárt. A műszaki dokumentációt olvassa munkájához felhasználja, és adott feladatra összeállítja. Alkalmazza a korszerű számítástechnikai eszközöket. Kapcsolatot tart és kommunikál az ügyféllel.

Szakképesítés megnevezése: Számítógépes adatrögzítő

A szakképesítés OKJ száma: 31 346 02

A szakképesítés típusa: részszakképesítés

Szakmacsoport: Ügyvitel

Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség, vagy iskolai előképzettség hiányában

Szakmai előképzettség: nincs

Előírt gyakorlat: nem

Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: nincs

Szintvizsga: nincs

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: az első szakképzési évfolyamot követően 70 óra

Ágazati besorolás: Ügyvitel

Betölthető munkakörök: Adatrögzítő, adatrögzítő adminisztrátor, pénzintézeti adatrögzítő és számítógépes adatrögzítő

A szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Írásbeli dokumentumokat készít, adatokat, információkat kér, gyűjt, továbbít. Hagyományos és elektronikus úton közreműködik a szervezet által használt adatok, információk rendszerszerű nyilvántartásában, feldolgozásában. Kimutatásokat, táblázatokat készít. Adatbázisba adatokat feltölt, frissít, korrigál. Adatokat grafikonon megjelenít. Ügyvitel - technikai, irodai kommunikációs eszközöket használ.

Szakképesítés megnevezése: Zöldség-és gyümölcsfeldolgozó

A szakképesítés OKJ száma: 31 541 12

A szakképesítés típusa: részszakképesítés

Szakmacsoport: Élelmiszeripar

Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség, vagy iskolai előképzettség hiányában

Szakmai előképzettség: nincs

Előírt gyakorlat: nem

Pályaalkalmassági követelmények: nincs

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges

Szintvizsga: nincs

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: az első szakképzési évfolyamot követően 70 óra

Ágazati besorolás: Élelmiszeripar

Betölthető munkakörök: konyhai kisegítő, konyhalány, konyhalegény, konyhai dolgozó, zöldség - és gyümölcsfeldolgozó

A szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Alapanyagokat vizsgál, részt vesz a gyártásközi vizsgálatokban. Késztermékeket megvizsgálja. Szakszerűen használja a zöldség -, gyümölcsfeldolgozás eszközeit.